vhg branchevereniging

Onderhoud

Alle dingen hebben onderhoud nodig, zo ook tuinen. Door planten op het juiste moment te snoeien houd je de plant in goede conditie, de tuin is in evenwicht en heeft u ook op de langere termijn meer plezier van uw tuin.

Elke plant heeft op zijn tijd een snoeibeurt en wat extra verzorging nodig. Onderhoud is niet alleen snoeien, denk hierbij ook aan bemesting of het opknappen van uw gazon. Wij kunnen uw tuin vakbekwaam verzorgen met de frequentie die u wilt. Van één keer per jaar tot wekelijks onderhoud. Dit onderhoud kan gedaan worden op basis van een jaarcontract. in dit contract staat duidelijk beschreven welke werkzaamheden we uitvoeren en de tijdstippen waarop het onderhoud wordt uitgevoerd inclusief de bijbehorende prijzen.

 

Onderhoudswerkzaamheden kunnen zijn:

 

  • Vormsnoei heesters en bomen
  • Rooien van grote bomen
  • Onkruidbeheersing ( in borders, gazon, bestrating ) handkracht of chemisch ( bio afbreekbaar )
  • Bemesting ( gazon & borders )
  • Ziekte en aantasting bestrijding
  • Gazononderhoud  ( Maaien, Bemesten, Verticuteren, Beluchten )

 

 

Uw tuin, onze zorg alle seizoenen door

Tuintip van Frank

Sommige fruitsoorten kunt u indien het mooi weer is in januari snoeien. Herfstframbozen moeten nu  worden gesnoeid, knip alle stengels boven de grond af. Bloedende soorten zoals kastanje, kiwi, druif en berk moeten beslist in begin januari worden gesnoeid (beter is dit in december te doen) anders kunnen ze bij hergroei uit de wonden gaan bloeden met alle gevolgen van dien.
Alle voorjaarsbloeiende struiken zoals Prunus, Forsythia en Ribes mag u niet snoeien.
Sterke soorten kunt u nu snoeien, maar dat kan eventueel ook al in de zomer.
De gevoelige soorten  kunt u beter niet in de winter snoeien, maar in het voorjaar.
Bedenk ook dat snoeien in de winter met strenge vorst er soms toe kan leiden dat vorstgevoelige soorten via de snoeiwonden kunnen invriezen. Dit kan tot behoorlijke groeistoornis leiden.