vhg branchevereniging

Tuinaanleg

De aanleg of renovatie van uw tuin geschiedt met de grootste zorg. We zorgen allereerst voor een goede ondergrond. Soms betekent dit dat de hele tuin overhoop moet of dat er nieuwe grond opgebracht moet worden. Meestal is goede bemesting voldoende. Het is in elk geval belangrijk om zorg te besteden aan de kwaliteit van de grond: het is het fundament van uw tuin.

Alle planten en materialen die we in uw tuin verwerken zijn van uitstekende kwaliteit. U krijgt van ons dan ook kwaliteitsgarantie, dat wil zeggen dat materialen en/of planten die niet aan de beloofde kwaliteit voldoen door ons worden vervangen.

Tijdens de werkzaamheden houden we graag contact met u, zodat u op de hoogte blijft van onze vorderingen. Kleine aanpassingen en wijzigingen kunnen zo direct meegenomen worden. Als de aanleg of renovatie klaar is, bekijken we samen met u het resultaat en zetten we daar waar nodig de puntjes op de i.

 

 

 

 Uw tuin, onze zorg alle seizoenen door

 

  Tuintip van Frank

Loop niet over het gazon en vooral niet over sneeuw waaronder vaste planten hun neuzen net boven de grond uitsteken, u zult ze lelijk beschadigen.
Bij zware sneeuwval kunt u de sneeuw het beste van hangende takken afschudden, dit voorkomt takkenbreuk.
Controleer de planten die in potten buiten staan, indien de afvoer verstopt zit en de kluit te vochtig wordt kan bij vorst de pot barsten. Ook is overtollig vocht slecht voor het wortelgestel.
Nestkastjes voor vogels moet u nu wel schoongemaakt hebben want een vogelpaar zoekt al vroeg de nestplaats uit. 
Bij strenge vorst en of sneeuw kunt u vogels bijvoederen. Doe dit wel op een open of hoge plek zodat de kat niet op een onverwachte maaltijd wordt getrakteerd.